به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، «محمدرضا مقدم» معاون پژوهشی وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد ساخت سانتریفیوژهای «اولترا» با قدردانی از تلاش های سازمان انرژی اتمی افزود: این سازمان یاری دهنده، کار بزرگی انجام داده است از این رو می تواند فناوری های خود را با بقیه سازمان ها شریک شده و تجربیاتش را به دیگران منتقل کند.
وی تاکید کرد: آنچه در بخش هسته ای رخ داده از استثنائات فناوری در دنیاست و از افتخارات ماندگار ملی خواهد بود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه صنعت نفت یک بخش استراتژیک اقتصادی و یک مزیت مهم رقابتی است، ادامه داد: برنامه هایی در حال اجراست تا بتوانیم در توسعه فناوری و تولید محصول گام برداریم؛ این برنامه ها به تصویب رسیده و در حال اجراست.
مقدم افزود: به جز مواردی که دو طرف همکاری ها را شروع کرده اند، انتظار داریم در بخش فناوری نیز کمک های جدی شود؛ زیرا بحث مدیریت انتقال دانش و دستیابی به فناوری، چیزی نیست که بدون تکیه به آن بتوان اقتصاد مقاومتی را پیاده کرد.
وی، اصل اساسی در سیاست های اقتصاد مقاومتی را «اقتصاد دانش بنیان» دانست و گفت: این به معنای «تکیه بر توسعه علم و فناوری و محصول تجاری» است؛ امری که سازمان انرژی اتمی توانسته در آن پیشتاز باشد و یک مدیریت فناوری را شکل داده که ثروت این مجموعه است.
به گزارش ایرنا، قرارداد تولید سانتریفیوژهای «اولترا» امروز با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و محمدرضا مقدم معاون وزیر نفت به امضای حمیدرضا کاتوزیان رئیس پژوهشگاه نفت و «اصغر زارعان» معاون رئیس سازمان انژی اتمی رسید.
این نوع از سانتریفیوژهای پیشرفته که تولید آن تاکنون در انحصار معدود کشورهای جهان بوده است در صنایع بالادستی حوزه نفت به ویژه لرزه نگاری و شبیه سازی میدان های نفتی در دمای بالا استفاده می شود.
تاکنون تامین این نوع از سانتریفیوژها از خارج به علت تحریم و نیز فناوری های بالا، با محدودیت مواجه بود و بر اساس این قرارداد، به شکل کاملا بومی تولید و به وزارت نفت تحویل می شود.
۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
کد خبر: 386626
معاون وزیر نفت با بیان اینکه نیازمند کمک های سازمان انرژی اتمی در بخش فناوری هستیم، گفت: سازمان انرژی اتمی توانسته در توسعه علم و فناوری پیشتاز باشد و مدیریت فناوری در کشور را شکل داده است.
نظر شما